Slušajte Najbolje Radio Stanice Uzivo - Narodne Radio Stanice - Zabavne Radio Stanice - Vlaške Radio Stanice - Radio Stanice Srbija - Radio Stanice Bosna - Krajiške Radio Stanice - Najpopularnije Radio Stanice - www.radio-stanice.org
Radio Stanice Uzivo - Najslušanije Radio Stanice

Dankó Rádió

Izabrana Radio Stanica
Radio Stanica pocinje za 15

Thanks! Share it with your friends!

URL

You disliked this video. Thanks for the feedback!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL


607 Pregleda

Opis

Dankó Rádió - Online Rádió

A Dankó Rádió indulásának ötödik évfordulóját ünnepelték péntek este Budapesten, a Várkert Bazárban.

Ünnepi beszédében Vaszily Miklós, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója a közmédia rádiócsatornájának azt kívánta, ugyanezzel a sikerrel, népszerűséggel őrizze tovább a magyar nóta hagyományát.

Vaszily Miklós úgy értékelte: öt évvel ezelőtt az akkor megújuló közmédia komoly döntést hozott azzal, hogy az évtizedek óta létező rádiók mellé újabb rádiócsatornát indít.

Az MTVA vezérigazgatója szerint a Dankó dalkincsét tekintve “tipikus hungaricum”, s kiemelte: a magyar nóta, az operett és népdal olyan dalkincs, amelyet a közmédiának törvényben foglalt kötelessége bemutatni.

Vaszily Miklós elmondta: a Dankót naponta országosan 500 ezren hallgatják, s a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közelmúltban hozott döntéseinek értelmében további 7 frekvencián biztosítják, hogy az ország minden szegletében eljuthasson az emberekhez a magyar nóta.

A Várkert Bazárban az “Éneklő Magyarország – Öt éves a Dankó Rádió” című ünnepi rendezvényen mások mellett Oszvald Marika, Berkes János, Tarnai Kiss László, Oláh Kálmán a Barackvirág Táncegyüttes, a Czifra Táncegyüttes és a Tükrös zenekar is fellépett.

A klasszikus magyar nótát, cigányzenét, operettet és népdalt sugárzó tematikus csatorna 2012. december 22-én reggel 6 órakor élő kívánságműsorral indult el, a műsorstruktúrát 80 százalékban a magyar és a cigány nóta, 20 százalékban pedig az operett és a népzene alkotja.

Dankó Rádió - Online Rádió

Dankó Rádió

Poaljite vas komentar

Komentari

Budite prvi koji cete komentarisati video.
RSS